Un encant del passat

Reproducir vídeo

El seguici festiu reusenc – Plaça del Mercadal

La Tronada no és l’únic que succeeix en aquesta plaça pels volts de la Festa Major de Sant Pere. I és que les diferents manifestacions festives, com la imatgeria i les danses tradicionals de la ciutat, també trepitgen, any rere any, el seu empedrat. 

 

Reus compta amb un seguici des de fa molts segles i tot i que la festa que coneixem no sempre ha estat com avui, encara ara reusenques i reusenc poden gaudir de mostres que arriben a remuntar-se al segle XVI. És, de fet, la Festa Major de Sant Pere una festivitat declara Festa Patrimonial d’Interès Nacional.  

La Tronada – Plaça del Mercadal 

En aquesta plaça, any rere any i des de fa segles, i esclata la Tronada; un símbol indiscutible de la ciutat. De fet, aquesta és un dels actes més destacats de la Festa Major de Sant Pere que consisteix en un rec de pólvora que, farcit amb trons i mascles, dona el tomb a la plaça fins a produir un gran esclat final davant l’edifici de l’ajuntament. 

Aquesta manifestació festiva té la funció de marcar els punts més àlgids d’aquesta celebració: l’inici de la festa, l’Anada a Completes, el dia del Sant i el final de la festivitat. Avui, de fet, és tot un honor ser l’encarregat d’encendre-la.