Reus al descobert

Reproducir vídeo

El magatzem  – Plaça de les Basses 

A la plaça de les Basses hi fa cantonada el Magatzem, un edifici de planta quadrada d’una sola planta baixa i un terrat. En aquest edifici, construït al segle XIX i d’estil modernista i arquitectura eclèctica, es poden veure esvelts ornaments florals i, inclús, vidrieres. 

La barana de terrat, esculpida en pedra, presenta detalls en forma d’estrella. La planta, també de pedra, fa de l’edifici una construcció imponent. També s’hi poden veure relleus de diferents flors i plantes, molt comú en l’arquitectura modernista. 

Escultura Les bugaderes – Plaça de les Basses 

L’espai on iniciem aquesta ruta és molt especial, ja que ens hi acompanya l’escultura titulada Les Bugaderes, inaugurada l’any 1990 i obra de l’escultor reusenc Artur Aldomà que, a banda d’esculpir diverses obres, també fou dibuixant i pintor. Se’l coneix, sobretot, per les seves il·lustracions en publicacions diverses d’Estats Units, Gran Bretanya i França. 

El conjunt que avui decora la plaça de les Basses és feta de bronze i representa a tres noies que duen la bugada dins d’un cistell. Les noies, amb una actitud reposada, caminen. L’objectiu de l’escultor fou la d’homenatjar a totes les dones que, durant segles, rentaven la roba a les basses que se situaven en aquest espai.