L'època daurada

Reproducir vídeo

Edificis modernistes – Diferents punts de la ciutat de Reus 

La ciutat de Reus compta amb una vuitantena d’edificis d’estil modernista. És, per tant, una de les ciutats catalanes amb més patrimoni en referència a aquesta arquitectura. Val a dir que Pere Caselles, l’arquitecte municipal del moment, fou una de les persones que més edificis va projectar a la ciutat. 

Així doncs, paga la pena, sens dubte, perdre’s pels carrers de la vila i admirar les veritables belleses que s’hi amaguen i que ens transporten a un passat recent. També, cal dir que totes aquestes joies modernistes fan palès de la gran quantitat d’artistes que ho varen fer possible com ferrers, fusters i ceramistes que, amb aquesta ruta, volen posar-se en valor. 

Gegant Indi – Carrer Sant Joan

En aquesta plaça hi descansa un homenatge a un dels elements festius més estimats per a reusenques i reusencs: el gegant indi. Es tracta d’una escultura feta de bronze per Nicolau Ortiz Serra. Aquesta va ser inaugurada l’any 1993, moment en què Reus va esdevenir ciutat gegantera

 

L’escultura representa de manera naturalista el gegant Indi, un dels deu gegants de la ciutat que formen part del seguici festiu reusenc. Aquest és acompanyat per un portador, el qual es troba descansat, i junt al costat d’una gralla i un tabal, ambdós instruments tradicionals propis del folklore català.